aferfur de moresc amb brou de salaó de carn
aferfur de moresc amb brou de salaó de carn
Gastronomia amaziga > Tot l'any
- ca aferfur de moresc amb brou de salaó de carn, n m
- zgh aferfur n tmarmezt s uqeddid
- tfng ⴰⴼⵔⴼⵓⵔ ⵏ ⵜⵎⴰⵔⵎⵣⵜ ⵙ ⵓⵇⴷⴷⵉⴷ
Gastronomia amaziga > Tot l'any
Definició
Moresc picat i cuit al vapor amb brou de salaó de carn.
aferfur de moresc i llet agra
aferfur de moresc i llet agra
Gastronomia amaziga > Tot l'any
- ca aferfur de moresc i llet agra, n m
- zgh aferfur n ddra d uɣi
- tfng ⴰⴼⵔⴼⵓⵔ ⵏ ⴷⴷⵔⴰ ⴷ ⵓⵖⵉ
Gastronomia amaziga > Tot l'any
Definició
Moresc picat i cuit al vapor amb llet agra.
ahelhul amb llet agra
ahelhul amb llet agra
Gastronomia amaziga > Tot l'any
- ca ahelhul amb llet agra, n m
- zgh aḥelḥul d uɣi
- tfng ⴰⵃⵍⵃⵓⵍ ⴷ ⵓⵖⵉ
Gastronomia amaziga > Tot l'any
Definició
Sèmola de farina d'ordi amb llet agra.
ahrau de sèmola amb llet agra
ahrau de sèmola amb llet agra
Gastronomia amaziga > Tot l'any
- ca ahrau de sèmola amb llet agra, n m
- zgh ahraw n iwzan d uɣi
- tfng ⴰⵀⵔⴰⵡ ⵏ ⵉⵡⵣⴰⵏ ⴷ ⵓⵖⵉ
Gastronomia amaziga > Tot l'any
Definició
Sèmola de blat o ordi verd cuit al vapor amb llet agra.
Any Nou Amazic
Any Nou Amazic
Gastronomia amaziga > Any Nou Amazic
- ca Any Nou Amazic, n m
- zgh iḑ n usggas
- zgh innayer
- tfng ⵉⴹ ⵏ ⵓⵙⴳⴳⵯⴰⵙ
- tfng ⵉⵏⵏⴰⵢⵔ
Gastronomia amaziga > Any Nou Amazic
Definició
La festa de l'Any Nou Amazic també és coneguda com a innayer o iḑ n usggas (any nou o nit de cap d'any, respectivament). Relacionada amb el calendari agrícola, aquesta festa se celebra entre el 10 i el 15 de gener amb menjars típics, rituals d'auguris i cançons. El moviment cultural amazic la considera una de les festes més simbòliques de la identitat amaziga al nord d'Àfrica.
arfís
arfís
Gastronomia amaziga > Tot l'any
- ca arfís, n m
- ca txekhtxukha, n f
- zgh arfis
- zgh tcextcuxa
- tfng ⴰⵔⴼⵉⵙ
- tfng ⵜⵛⵅⵜⵛⵓⵅⴰ
Gastronomia amaziga > Tot l'any
Definició
Estofat de pa sec.
azembu
azembu
Gastronomia amaziga > Tot l'any
- ca azembu, n m
- zgh azembu
- tfng ⴰⵣⵎⴱⵓ
Gastronomia amaziga > Tot l'any
Definició
Farina de blat o ordi verd cuita al forn, que se serveix amb oli.
Nota
- Es pot menjar amb diversos aliments: figues, figues de moro, ous ferrats, etc.