Back to top

Tastets de cuina amaziga

Presentació
Taânsalt Taânsalt

Gastronomia amaziga > Taânsalt

  • ca  Taânsalt, n f

Gastronomia amaziga > Taânsalt

Definició
La Taânsalt és la festa agrícola que se celebra després de la collita, normalment entre el juliol i l'agost. La festa pot durar fins a tres dies. Els amazics mengen plats típics eleborats amb productes acabats de collir, fan fogueres i es banyen al riu o al mar. Segons les tradicions, al vespre de la Taânsalt, se celebren reunions en un lloc aïllat o a la llar d'alguna persona que viu sola per cantar, ballar i menjar.
tagín de peix tagín de peix

Gastronomia amaziga > Tot l'any

  • ca  tagín de peix, n m
  • zgh  ṭṭajin n iselman
  • tfng  ⵟⵟⴰⵊⵉⵏ ⵏ ⵉⵙⵍⵎⴰⵏ

Gastronomia amaziga > Tot l'any

tagín de salaó de carn tagín de salaó de carn

Gastronomia amaziga > Tot l'any

  • ca  tagín de salaó de carn, n m
  • zgh  ṭṭajin s uqeddid
  • tfng  ⵟⵟⴰⵊⵉⵏ ⵙ ⵓⵇⴷⴷⵉⴷ

Gastronomia amaziga > Tot l'any

tagín de tripa de xai tagín de tripa de xai

Gastronomia amaziga > Festa del Xai

  • ca  tagín de tripa de xai, n m
  • zgh  takrict
  • tfng  ⵜⴰⴽⵔⵉⵛⵜ

Gastronomia amaziga > Festa del Xai

tahertits tahertits

Gastronomia amaziga > Any Nou Amazic, Gastronomia amaziga > Ramadà

  • ca  tahertits, n f pl
  • zgh  tiḥertitin
  • tfng  ⵜⵉⵃⵔⵜⵉⵜⵉⵏ

Gastronomia amaziga > Any Nou Amazic, Gastronomia amaziga > Ramadà

Definició
Creps que se serveixen amb mantega fosa i mel.
tahrirt de farina tahrirt de farina

Gastronomia amaziga > Ramadà

  • ca  harira de farina, n f
  • ca  tahrirt de farina, n f
  • zgh  taḥrirt n waren
  • tfng  ⵜⴰⵃⵔⵉⵔⵜ ⵏ ⵡⴰⵔⵏ

Gastronomia amaziga > Ramadà

Definició
Brou obtingut de la cocció en aigua de verdures, tomàquet, espècies i farina.

Nota

  • La designació catalana habitual és harira, forma adaptada a partir de l'àrab, que és la llengua a través de la qual s'ha vehiculat el terme internacionalment. La denominació en amazic és tarirt (tahrirt en adaptació al català).
tahrirt de sèmola tahrirt de sèmola

Gastronomia amaziga > Ramadà

  • ca  harira de sèmola, n f
  • ca  tahrirt de sèmola, n f
  • zgh  taḥrirt n iwzan
  • tfng  ⵜⴰⵃⵔⵉⵔⵜ ⵏ ⵉⵡⵣⴰⵏ

Gastronomia amaziga > Ramadà

Definició
Brou obtingut de la cocció en aigua de verdures, tomàquet, espècies i sèmola de blat o ordi.

Nota

  • La designació catalana habitual és harira, forma adaptada a partir de l'àrab, que és la llengua a través de la qual s'ha vehiculat el terme internacionalment. La denominació en amazic és tarirt (tahrirt en adaptació al català).
takerkuixt takerkuixt

Gastronomia amaziga > Ramadà

  • ca  takerkuixt, n f
  • zgh  takerkuct
  • tfng  ⵜⴰⴽⵔⴽⵓⵛⵜ

Gastronomia amaziga > Ramadà

Definició
Pastís de sèmola que es cou en una paella o al forn.
tarfist tarfist

Gastronomia amaziga > Tot l'any

  • ca  tarfist, n f
  • ca  trid, n m
  • zgh  tarfist
  • zgh  trid
  • tfng  ⵜⵔⵉⴷ
  • tfng  ⵜⴰⵔⴼⵉⵙⵜ

Gastronomia amaziga > Tot l'any

Definició
Estofat de pollastre amb espècies, ceba, julivert i brou abundant, que se serveix amb creps esmicolades per damunt.
tazerzigt tazerzigt

Gastronomia amaziga > Tot l'any

  • ca  tazerzigt, n f
  • zgh  tazerzigt
  • tfng  ⵜⴰⵣⵔⵣⵉⴳⵜ

Gastronomia amaziga > Tot l'any

Definició
Farina fregida amb oli i ous.