Back to top

virus de l'hepatitis A - Diccionari de seguretat alimentària

Presentació
virus de l'hepatitis A virus de l'hepatitis A

  • ca  virus de l'hepatitis A, n m
  • ca  VAH, n m sigla
  • ca  VHA, n m sigla
  • es  virus A de la hepatitis, n m
  • es  virus de la hepatitis A, n m
  • es  HAV, n m sigla
  • es  VHA, n m sigla
  • fr  virus de l'hépatite A, n m
  • fr  HAV, n m sigla
  • en  hepatitis A virus, n
  • en  HAV, n sigla
  • nc  Hepatovirus A

Perills alimentaris

Definició
Virus RNA petit, monocatenari positiu, amb estructura simple, amb càpsida icosaèdrica, sense embolcall, del gènere Hepatovirus, de la família dels picornavirus, que pot causar hepatitis A.

Nota

  • 1. Reservori i localització habitual: L'ésser humà.
  • 2. Grup de risc: Qualsevol persona. S'ha observat que la malaltia és més greu com més gran és la persona que s'infecta.
  • 3. Transmissió per via alimentària: Associada, principalment, al consum de vegetals i marisc en contacte amb aigua contaminada, o al consum de productes a punt per a consumir contaminats en la cadena alimentària per contacte amb una persona infectada.