Back to top

àcid glicirrízic - Diccionari de seguretat alimentària

Presentació
àcid glicirrízic àcid glicirrízic

  • ca  àcid glicirrízic, n m
  • ca  glicirrizina, n f sin. compl.
  • es  ácido glicirrícico, n m
  • es  ácido glicírrico, n m
  • es  glicirricina, n f
  • fr  acide glycyrrhizique, n m
  • fr  glycyrrhizine, n f
  • en  glycyrrhizic acid, n
  • en  glycyrrhizin, n
  • en  glycyrrhizinic acid, n
  • for  C42H62O16

Perills alimentaris

Definició
Glucòsid originat de forma natural a la planta de la regalèssia (Glycyrrhiza glabra), que s'utilitza com a substància aromatitzant.

Nota

  • 1. La sal d'amoni de l'àcid glicirrízic es fabrica a partir d'extractes aquosos de Glycyrrhiza glabra i també s'utilitza com a substància aromatitzant.
  • 2. Exposició per via alimentària: L'exposició a l'àcid glicirrízic i la seva sal d'amoni es produeix principalment a través del consum de dolços de regalèssia, inclosos els xiclets, les infusions i altres begudes.
  • 3. Efectes en la salut humana: En persones sensibles a l'àcid glicirrízic, un consum regular pot tenir efectes secundaris com retenció de líquids o hipertensió arterial, per la qual cosa la normativa d'informació al consumidor obliga a posar una advertència en els productes que en contenen.