Nova edició del Glossari de sabors del món

glossari

Ja es pot consultar una nova edició del Glossari de sabors del món, que recull terminologia relacionada amb la mostra "Els sabors del món", que tindrà lloc diumenge 28 de maig i avui es presenta a Santa Coloma de Gramenet. La mostra està organitzada per l’Agrupació del Comerç i la Indústria de Santa Coloma de Gramenet, en col·laboració amb el Centre de Normalització Lingüística L’Heura i l’Ajuntament de la ciutat.

La mostra vol donar a conèixer productes alimentaris i elaboracions culinàries de les diverses cultures que conviuen al barri del Fondo de Santa Coloma de Gramenet. La finalitat última és la promoció del comerç local, la cohesió social i el foment del català com a llengua comuna.

El TERMCAT hi participa per iniciativa del Centre de Normalització Lingüística L’Heura, en una col·laboració que va començar ja l'any 2012. El 2015 es va publicar el Glossari de sabors del món, i aquest any se'n publica la 3a edició, amb nous termes, tots procedents de la cuina xinesa. Les novetats inclouen tant productes (ou mil·lenari, pell de tofu) com plats i preparacions (amanida de lliris d’un dia amb salsa, tangyuan, fondue xinesa).