Les textures de l’oli d’oliva, en un nou diccionari en línia del TERMCAT

Oli d'oliva en textures

El TERMCAT publica en línia el diccionari Oli d’oliva en textures, que presenta catorze elaboracions d’oli d’oliva texturitzat. La textura és el conjunt de propietats físiques d’un aliment, i en aquest recull cada entrada, a banda d’oferir les denominacions catalanes, castellanes, angleses i franceses, i la definició de cada terme, explica el procés d’elaboració de cadascuna de les textures, les aplicacions culinàries que tenen i altres informacions complementàries.

L’obra parteix d’un treball iniciat el curs 2016-2017 pels estudiants de tercer del grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques de la Universitat de Barcelona, en col·laboració amb els Serveis Lingüístics de la mateixa universitat, amb la coordinació dels professors Axel Bidon-Chanal Badia i Marta Vila Rigat. El resultat d’aquest treball va ser publicat a la Viquipèdia, amb el suport d’Amical Wikimedia. Els termes es complementen amb 18 fotografies que mostren el resultat de l'elaboració i, en algun cas també, algun moment del procés.

Amb entrades com ara aire d’oli, caviar d’oli, crema d’oli, crispetes d’oli, destil·lat d’oli, emulsió d’oli o flam d’oli, el diccionari pot resultar un recurs interessant per a professionals i estudiants de cuina, gastrònoms i periodistes especialitzats, i també per a simples aficionats a l’àmbit.

El diccionari es presenta acompanyat d’una infografia interactiva que, a partir de les imatges de les preparacions, ofereix accés a la informació terminològica.

Infografia Oli d'oliva en textures

El diccionari Oli d’oliva en textures s’afegeix a la col·lecció Diccionaris en Línia del TERMCAT, que actualment ofereix 146 títols dedicats a diversos àmbits d’especialitat.