Les tendències alimentàries més recents, en un nou diccionari en línia del TERMCAT

Nova Terminologia de les tendències alimentàries

El TERMCAT presenta un nou diccionari en línia, la Terminologia de les tendències alimentàries, que aplega una quarantena de termes relacionats amb els nous règims alimentaris que han anat sorgint per raons de salut, per raons de sensibilitat ambiental o per raons ideològiques o filosòfiques.

Així, s’hi poden consultar termes com ara flexitarianisme, crudivorisme, ovolactovegetarianisme, veganisme alimentari o dieta paleolítica. Al costat dels termes referits als tipus de dieta també hi ha les denominacions de les persones que segueixen cadascun dels règims: flexivegetarià (o flexitarià), crudívor, vegà, etc.

La majoria de termes d’aquest recull han estat estudiats i normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT que, d’acord amb les opinions dels experts, n’ha fixat les formes més adequades. Cada entrada del diccionari conté la denominació o denominacions en català, equivalents en castellà, francès, italià i anglès, definició i, sovint, notes complementàries.

És un diccionari concebut com un projecte obert, on tindran cabuda les tendències alimentàries que ens vagi portant el segle XXI.

La Terminologia de les tendències alimentàries està integrada a la col·lecció de Diccionaris en Línia del TERMCAT, amb més de 150 títols dedicats a diversos àmbits d’especialitat.