Actualització del Glossari de sabors del món

Actualització del Glossari de sabors del món

S’ha publicat l’actualització corresponent a l’any 2019 del Glossari de sabors del món, un recull terminològic dels termes treballats amb motiu de les diverses edicions de la mostra gastronòmica Els sabors del món. Aquesta mostra pretén donar a conèixer productes alimentaris i elaboracions culinàries de les diverses cultures que conviuen al barri del Fondo de Santa Coloma de Gramenet, i té com a objectius últims la promoció del comerç local, la cohesió social i el foment del català com a llengua comuna.

El Glossari de sabors del món es va editar per primera vegada el 2015 i recollia la terminologia de la mostra des de 2012. Des d’aleshores s’ha anat actualitzant cada any amb nous termes. És un projecte conjunt del TERMCAT i el Centre de Normalització Lingüística L’Heura de Santa Coloma de Gramenet, en col·laboració amb l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i la Universitat de Barcelona. Els termes incorporats aquest any corresponen a elaboracions culinàries d’origen sud-americà.

Cada fitxa conté la denominació en català, equivalents en castellà, francès i anglès, principalment, àrea temàtica, definició i, sovint, notes complementàries. El Glossari de sabors del món està concebut com a projecte obert que es va actualitzant cada any, tant pel que fa a la informació dels termes que ja conté, com a la incorporació de nous termes procedents de les successives edicions de la mostra.