Frescor contra la calor

imatge d'una amanida de síndria

Ara que l’estiu ha arribat i la calor se’ns enganxa a la pell, quan ens fiquem a la cuina per escollir el dinar, no ens venen de gust ni sopes ni peus de porc ni arrossos carregats. Ja en tenim prou amb l’escalfor de fora per forçar-nos l’escalfor per dins. Ens decantem fàcilment per les fruites sucoses com la síndria, el meló (sempre que es pugui, amb pernil), els préssecs o el gaspatxo i les amanides: plats frescos i relativament lleugers que rebaixen la calor uns moments esplèndids.

Les amanides són una opció ràpida i fresca que sempre té èxit. A quants dinars heu anat sense que n’hi hagi hagut una a taula? El problema és que som poc creatius i acabem fent l’amanida verda de sempre que, tot i que no passa mai de moda, acaba cansant. Hi ha moltes receptes per a molts tipus d’amanides. Una idea diferent per a l’estiu és l’amanida de síndria i formatge feta.

Per fer una amanida com aquesta només cal una mica de síndria, formatge feta, ceba, olives negres, el tomàquet que ens agradi més, menta i orenga, i oli d’oliva per amanir-ho tot. Fer-la és fàcil: primer cal agafar un bol i posar-hi la síndria tallada a daus petits i uniformes; després s’hi afegeix el formatge tallat també a daus, la ceba tallada en rodanxes fines i el tomàquet; finalment s’hi incorporen les olives negres, l’orenga, les fulles de menta i se salpebra i amaneix tot. En menys de deu minuts tindreu al davant la frescor de la síndria acompanyada d’aquests ingredients, que la tornen nova. Els convidats que ja comencem a tenir a casa quedaran ben sorpresos!

 

[Autoria: Roser Torroella Vergés]