Back to top

Apunts

A l'establiment, al local, aquí
25.07.2023

On us ho prendreu?

Temps era temps que la paraula telèfon es referia a un aparell de comunicació que teníem instal·lat al rebedor de casa. Costava tenir converses privades!

Més
imatge d'herbes a la cuina
19.05.2023

Herbes a la cuina

No es pot entendre la cuina sense herbes. Cada cuina les seves herbes, les herbes del seu entorn, de quilòmetre zero. La cuina com a continuació del camp, els marges, el bosc dels voltants. L’olor de llorer del pollastre amb prunes de la meva àvia.

Més
imatge d'una truita
10.03.2023

Per fer una truita, cal trencar ous

Les truites es poden girar —quan un estat de coses o una situació canvia radicalment—, es poden somiar —si es creuen possibles coses irrealitzables— o es poden menjar.

Més
carxofes
30.01.2023

Escarxofem-nos

Si hi ha una reina del gener (i del desembre i del febrer i del març), a banda de la fred que ens proporcionen els barbuts, és la carxofa o escarxofa, la inflorescència de la carxofera o escarxofera.

Més
imatge d'una pitahaia
04.11.2022

La pitahaia

Segons el Calendari dels Pagesos, les fruites del mes de novembre són l’aranja, l’aranyó, el caqui, el codony, la llimona, la magrana, la mandarina, el nabiu, la poma, el raïm i la taronja.

Més
Fatuix
19.07.2022

Sopars d'estiu

Nits tropicals, vespres roents. Ni gana no tenim amb la calor que fa. Però bé hem de menjar i hem de menjar i beure de manera adequada perquè el cos tingui l’aliment que necessita per funcionar i sobretot recuperi l’aigua que va perdent.

Més
imatge d'un tall de tonyina
02.05.2022

La tonyina, la reina dels oceans

Si hi ha un peix apreciat de nord a sud i de llevant fins a ponent és la tonyina, un peix teleosti de l'ordre dels perciformes, de la família dels túnids, amb el dors blau fosc i el ventre argentat, de cos poderós i un depredador a

Més
imatge d'un plat de borsx
25.03.2022

Una sopa especial

L’hivern passat us vam aplegar en un apunt un tou de sopes catalanes i del món per satisfer tots els gustos i totes les preferències climàtiques: sopes per menjar ben calentes, tèbies o fredes de nevera.

Més