Un mocktail és una beguda obtinguda per la barreja de diferents begudes no alcohòliques, que es prepara agitant la mescla dels ingredients amb trossets de glaç dins una coctelera. És a dir, un còctel sense alcohol. Com la paraula anglesa transmet, un còctel per imitació, perquè es prepara amb coctelera i, sobretot, perquè els seus colors, la presentació i els complements ens conviden a assaborir-lo glamurosament.
Decidir-se per un còctel sense alcohol en una reunió o una festa té molts avantatges: te’n pots prendre tants com la set et demani, i tots diferents, i, al final de la festa, pots agafar el cotxe i acompanyar els altres a casa amb la capacitat de percepció, autocrítica, estimació del risc, reacció i reflexos intacta. Mantenir el cap clar és primordial en tot moment, també a l’hora de la terminologia, i dir-ne còctel sense alcohol, en català, cóctel sin alcohol, en castellà, o cocktail sans alcool, en francès, ajuda a saber de què estem parlant.
Al Cercaterm trobareu alguns exemples de còctels sense alcohol, com ara el còctel Lady Sour o el clàssic San Francisco, però en això dels còctels, com en gairebé tot a la vida, és qüestió d’imaginació. Salut i bon estiu!