Com en diem en català d'un mocktail?

Mocktail

Un mocktail és una beguda obtinguda per la barreja de diferents begudes no alcohòliques, que es prepara agitant la mescla dels ingredients amb trossets de glaç dins una coctelera. És a dir, un còctel sense alcohol. Com la paraula anglesa transmet, un còctel per imitació, perquè es prepara amb coctelera i, sobretot, perquè els seus colors, la presentació i els complements ens conviden a assaborir-lo glamurosament.

Decidir-se per un còctel sense alcohol en una reunió o una festa té molts avantatges: te’n pots prendre tants com la set et demani, i tots diferents, i, al final de la festa, pots agafar el cotxe i acompanyar els altres a casa amb la capacitat de percepció, autocrítica, estimació del risc, reacció i reflexos intacta. Mantenir el cap clar és primordial en tot moment, també a l’hora de la terminologia, i dir-ne còctel sense alcohol, en català, cóctel sin alcohol, en castellà, o cocktail sans alcool, en francès, ajuda a saber de què estem parlant.

Al Cercaterm trobareu alguns exemples de còctels sense alcohol, com ara el còctel Lady Sour o el clàssic San Francisco, però en això dels còctels, com en gairebé tot a la vida, és qüestió d’imaginació. Salut i bon estiu!