Back to top

maionesa d'oli - Oli d'oliva en textures

Presentació
  • ca  maionesa d'oli, n f
  • ca  emulsió d'oli, n f sin. compl.
  • es  mayonesa de aceite, n f
  • es  mayonesa de aceite de oliva, n m
  • fr  mayonnaise à l'huile, n f
  • fr  mayonnaise d'huile, n f
  • fr  mayonnaise d'huile d'olive, n f
  • en  oil mayonnaise, n
  • en  olive oil mayonnaise, n

Definició
Elaboració d'oli d'oliva texturitzat amb aigua i goma xantana (E 415), que recorda la maionesa tradicional.

Nota

  • 1. La maionesa d'oli és una versió de la maionesa tradicional, en què l'aigua i la goma xantana (E 415) actuen com a substituts del rovell d'ou. Es prepara en fred. Es dissol la goma xantana en aigua i s'obté una dissolució homogènia i lleugerament viscosa. Tot seguit, s'hi va afegint l'oli d'oliva molt lentament mentre es bat enèrgicament. És durant aquest últim pas que la barreja agafa una textura similar a la de la maionesa tradicional.
  • 2. La maionesa d'oli es fa servir com a salsa i pot servir de base per a altres salses.