Back to top

crispetes d'oli - Oli d'oliva en textures

Presentació
  • ca  crispetes d'oli, n f pl
  • es  palomitas de aceite, n f pl
  • fr  pop-corn d'huile, n m
  • fr  pop-corn huile, n m
  • en  oil popcorn, n

Definició
Elaboració d'oli d'oliva texturitzat, d'aparença esponjosa i de color groguenc, resultat de la congelació amb nitrogen líquid d'una escuma d'oli i gelatina, obtinguda amb un sifó.

Nota

  • Per a elaborar crispetes d'oli, primer s'incorpora gelatina hidratada a l'oli d'oliva, i es dissol a temperatura baixa. A continuació, es deixa refredar i s'introdueix en un sifó. Tot seguit, fent petits tocs al gallet del sifó, s'introdueixen petites quantitats del contingut en nitrogen líquid. A causa de la baixa temperatura del nitrogen (-195,8ºC), l'escuma, formada per una xarxa de lípids (oli) i proteïnes (gelatina), queda solidificada i adquireix una aparença de crispeta.