crispetes d'oli
crispetes d'oli
- ca crispetes d'oli, n f pl
- es palomitas de aceite, n f pl
- fr pop-corn d'huile, n m
- fr pop-corn huile, n m
- en oil popcorn, n
Definició
Elaboració d'oli d'oliva texturitzat, d'aparença esponjosa i de color groguenc, resultat de la congelació amb nitrogen líquid d'una escuma d'oli i gelatina, obtinguda amb un sifó.
Nota
- Per a elaborar crispetes d'oli, primer s'incorpora gelatina hidratada a l'oli d'oliva, i es dissol a temperatura baixa. A continuació, es deixa refredar i s'introdueix en un sifó. Tot seguit, fent petits tocs al gallet del sifó, s'introdueixen petites quantitats del contingut en nitrogen líquid. A causa de la baixa temperatura del nitrogen (-195,8ºC), l'escuma, formada per una xarxa de lípids (oli) i proteïnes (gelatina), queda solidificada i adquireix una aparença de crispeta.