Back to top

Lèxic d'additius alimentaris

Presentació

Lèxic d'additius alimentaris - Presentació

© Autoria: Generalitat de Catalunya. Departament de Salut; TERMCAT, Centre de Terminologia
© Edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2012-2022
Amb la col·laboració de: Associació de Fabricants i Comercialitzadors d'Additius i Complements Alimentaris (AFCA)

 

Aquest lèxic recull prop de quatre-cents noms d’additius alimentaris d’acord amb la normativa europea vigent. Les entrades relatives a additius retirats tenen una nota específica que explicita aquesta informació. Cada terme inclou les denominacions en català i els equivalents en castellà, francès i anglès, a més del número d’identificació i les seves classes funcionals més habituals, les quals també es poden consultar a través de l’Accés temàtic.

El TERMCAT va elaborar aquest lèxic l’any 2012 a partir d’un corpus terminològic cedit per l’Agència de Protecció de la Salut, del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i amb l’assessorament científic de l’Associació de Fabricants i Comercialitzadors d'Additius i Complements Alimentaris (AFCA). En l’apartat Noves incorporacions es poden consultar els darrers additius alimentaris autoritzats.

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a les fitxes terminològiques de tres maneres diferents: mitjançant l’accés a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari); mitjançant l’accés temàtic en català, o mitjançant cerques simples o avançades (directament al quadre “Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

Equip de treball
Arbre de camp
Bibliografia

Material complementari:
Seguretat alimentària: els additius alimentaris (Infografia)

Seguretat alimentària: els additius alimentaris   

 

Autoria:

departament de salut           TERMCAT

 

Edició:

TERMCAT

 

Amb la col·laboració de: 

 Logotip AFCA

 

Citació bibliogràfica recomanada:
CATALUNYA. DEPARTAMENT DE SALUT; TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Lèxic d’additius alimentaris [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2012-2022. (Diccionaris en Línia)
<https://www.termcat.cat/ca/diccionaris-en-linia/135>

 

Darrera actualització: 28-04-2023