Nova infografia interactiva amb termes relatius a les malalties transmeses per aliments

imatge de la infografia

El TERMCAT i el Departament de Salut, en col·laboració amb l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària, han elaborat una infografia interactiva amb motiu del Dia Mundial de la Seguretat Alimentària, que es commemora el 7 de juny, i com a avançament de l’actualització del Diccionari de seguretat alimentària, que properament s’ampliarà amb uns 200 termes nous referits als perills alimentaris.

Aquesta infografia interactiva il·lustra els diversos tipus de malalties que es poden transmetre a través dels aliments segons l’agent causant. Recentment, el Consell Supervisor del TERMCAT ha estudiat aquest conjunt de termes per fixar la denominació catalana més adequada per a designar cada tipus de malaltia i per delimitar-ne el concepte, atès que hi havia una certa vacil·lació conceptual.

Les malalties transmeses per aliments són un problema real de salut pública, ja que cada any es notifiquen diferents brots d’origen alimentari i casos individuals, especialment a l’estiu, en què les altes temperatures afavoreixen el desenvolu-pament de microorganismes en els aliments i, per tant, augmenta el risc de contraure una toxiinfecció alimentària. La difusió d’aquesta infografia vol ajudar a sensibilitzar la població sobre la importància de prendre les mesures adequades de seguretat alimentària per a evitar o reduir els riscos alimentaris.

La infografia s’afegeix al conjunt de materials gràfics i multimèdia del web del TERMCAT, que donen accés de manera visual i atractiva a termes de tota mena de sectors. En relació amb la seguretat alimentària, hi podeu trobar la infografia dedicada als additius alimentaris.

Per la seva banda, el Diccionari de seguretat alimentària forma part de la col·lecció Diccionaris en Línia, que actualment ofereix més de 170 títols dedicats a diversos àmbits d’especialitat, entre els quals destaquem també el Lèxic d’additius alimentaris, estretament relacionat amb aquest sector.