Ja està disponible l’actualització anual del Lèxic d’additius alimentaris

additius

El Lèxic d’additius alimentaris recull en línia prop de quatre-cents termes que designen els additius alimentaris autoritzats a l’Estat espanyol d’acord amb la normativa vigent. Cada terme inclou les denominacions en català i els equivalents en castellà, francès i anglès, a més del número d’identificació (els populars números E de les etiquetes) i les seves classes funcionals més habituals (agent de càrrega, antioxidant, antiaglomerant, colorant, etc.), les quals també es poden consultar a través de l’Accés temàtic.

El TERMCAT i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ofereixen aquest lèxic des de l’any 2012, i està elaborat a partir d’un corpus terminològic cedit per l’Agència de Protecció de la Salut, amb l’assessorament científic de l’Associació de Fabricants i Comercialitzadors d'Additius i Complements Alimentaris (AFCA). En l’apartat Noves incorporacions es poden consultar els darrers additius alimentaris autoritzats.

Es tracta, doncs, d’un material útil per a professionals de l’àmbit de l’alimentació, però també per a qualsevol persona interessada a entendre millor l’etiquetatge de certs productes alimentaris.