Segons el Calendari dels Pagesos, les fruites del mes de novembre són l’aranja, l’aranyó, el caqui, el codony, la llimona, la magrana, la mandarina, el nabiu, la poma, el raïm i la taronja.
La Pistacia vera és un arbret caducifoli dioic de la família de les anacardiàcies, amb brancatge abundant, que aguanta molt bé la sequera i es conrea pels seus fruits.
Aquests dies en què la calor comença a cedir terreny, el calendari ens regala, a part d’unes nits més fresques, una bona colla de fruits especialment saborosos: raïm, codony, mores, figues...
Com a component de xampús i gels de bany, com a flocs de cereal o en forma de farina del panet de l'esmorzar, com a possible causa d'al·lèrgia o d'intolerància alimentària... la planta de nom científic Avena sativa està molt present a la nostra vida quotidiana.
La tardor ens porta el primer fred, els canvis de color del fullatge, el sol acollidor, també les ganes d’aplegar-nos a casa més d’hora, que el dia s’escurça. I una de les delícies gastronòmiques el devorament de les quals ens defineix com a poble: els bolets.