Es presenta l’obra de Josep M. Daró Argot culinari i gastronòmic

Argot culinari

Aquest dissabte dia 13 de desembre, a les 18.30, es presenta al Centre l'Avenir Fanalenc de Platja d’Aro l’edició en línia de l’obra Argot culinari i gastronòmic, de Josep M. Daró. Hi participaran l’alcalde de Castell - Platja d’Aro, Sr. Joan Giraut, i el director del TERMCAT, Sr. Jordi Bover, al costat de l’autor.

L’obra, que té format de diccionari, és un compendi d’informació sobre els productes, els estris, les tècniques, els procediments... de la cuina, amb el toc personal de l’autor, reconegut cuiner i gastrònom. Recull 4.336 denominacions catalanes, amb equivalents en castellà i en francès, i amb definicions enciclopèdiques, és a dir, que van més enllà de la delimitació del concepte i ens presenten la informació que l’autor ha considerat més rellevant sobre cada terme.

És una obra de gran envergadura, fruit de l’experiència i el treball de Josep M. Daró al llarg de molts anys. El Centre de Terminologia TERMCAT s’ha encarregat de la informatització de les dades, l’assessorament lingüístic i l’edició en línia del diccionari, que ha comptat amb una subvenció de l’Obra Social “la Caixa”, gestionada per l'Institut Català de la Cuina (antiga Fundació Viure el Mediterrani).