Menjar en temps de confinament

menjar en confinament

Tothom és a casa. És una situació estranya. El temps passa molt de pressa perquè tenim moltes coses a fer, sobretot si hi ha canalla. A la quarta setmana ja hem assumit que no ens podrem ventilar la pila de llibres pendents que tenim a la tauleta de nit, ni farem cardiofitnes o pilates cada dia a través d’Instagram. Tampoc podem treballar tant com se suposava que podríem treballar.

Per portar millor aquest nou ritme de vida, per ajudar el cos a funcionar, per ajudar la ment a no enfosquir-se, sí que hem de trobar l’estona que calgui per preparar menjar sa, nutritiu, variat, adequat a les necessitats i que ens ajudi a afrontar anímicament la situació. Els aliments calents ens donen més benestar; la pasta o l’arròs amb l’acompanyament que més ens agradi, ens aporten energia; les verdures i hortalisses de temporada, més gustoses, són una font de fibra, de vitamines i de minerals inacabable; la fruita ens omple el plat de color, les maduixes, les taronges, les nespres, la pinya, les pomes...

La dieta que feu aquests dies, i sempre, influirà en el vostre estat d’ànim. Per això, des d’aquest racó us volem recomanar que no us estigueu de satisfer els petits desitjos que us vinguin, salats o dolços: feu el vermut amb olives farcides, piqueu fruita seca, gaudiu d’un iogurt amb trossets de coses a dins, acabeu el sopar amb una mica de xocolata negra, embruteu la cuina i feu un pa de pessic, un pastís de formatge, una crema.

I no us estigueu tampoc de consultar qualsevol dubte terminològic relacionat amb l’alimentació i la gastronomia al Cercaterm.

Ànims a tothom!