matsutake
matsutake
- ca matsutake, n m
- es matsutake
- fr matsutake
- en matsutake
Definició
Bolet micorrízic de la família de les tricolomatàcies, carnós i molt aromàtic, que creix als boscos de pinedes del Japó i que és molt apreciat en la cuina d'aquest país.
mirin
mirin
- ca mirin, n m
- es mirin
- fr mirin
- en mirin
Definició
Licor fet d'arròs glutinós, de gust dolç i graduació alcohòlica baixa, que s'utilitza en la cuina japonesa.
miso
miso
- ca miso, n m
- es miso
- fr miso
- en miso
Definició
Pasta fermentada elaborada amb una barreja d'aigua, soia i ordi o arròs, de gust salat i amb un contingut proteic elevat, molt utilitzada en la cuina japonesa.
mongeta azuki
mongeta azuki
- ca mongeta azuki, n f
- es alubia adzuki
- es judía azuki
- fr adzouki
- fr adzuki
- fr haricot anguleux
- en azuki bean
Definició
Grana petita, arrodonida i vermellosa de la planta lleguminosa Vigna angularis, cultivada originàriament a l'est asiàtic i molt utilitzada en la cuina dels països d'aquesta zona.