Back to top

Gastronomia del Pròxim Orient

Presentació
  • ca  xix kebab, n m
  • ca  kebab, n m sin. compl.
  • es  kebab
  • es  shish kebab
  • fr  chiche-kébab
  • fr  kébab
  • en  kebab
  • en  shish kebab

Definició
Broqueta feta amb trossos de carn, generalment de be, intercalats amb verdures, marinada i preparada a l'estil de la cuina de la Mediterrània oriental.
  • ca  kebe, n f
  • es  kebbe
  • es  kibba
  • fr  kebbe
  • fr  kibbeh
  • en  kebbe
  • en  kibba
  • en  kibbeh

Definició
Mandonguilla, generalment de forma ovalada, elaborada amb una pasta de búrgul i carn capolada de xai condimentada amb espècies, ceba i pinyons, que es menja fregida, crua o bé cuita al forn, típica del Pròxim Orient.

Nota

  • Kebe és l'adaptació catalana de la denominació àrab corresponent al dialecte sirolibanès. L'adaptació corresponent a la denominació de l'àrab clàssic seria kiba (a partir de la transcripció kibba).
  • ca  kefta, n f
  • es  kafta
  • es  kefta
  • fr  kafta
  • fr  kefta
  • en  kofta

Definició
Pilota feta de carn picada, formatge o verdures, condimentada amb espècies, típica del Pròxim Orient i de l'Índia.

Nota

  • La denominació kefta (i menys freqüentment kafta) correspon a la pronúncia àrab més coneguda, pròpia de l'àrea sirolibanesa. La transcripció a partir de l'àrab clàssic seria kufta. Les variants kufta i kofta són més habituals en persa, hindi, urdú o turc i en els països occidentals amb més influència d'aquestes cultures.