Back to top

Gastronomia del Pròxim Orient

Presentació
  • ca  harira, n f
  • es  harira
  • fr  harira
  • en  harira

Definició
Sopa espessa i consistent típica del Magrib que se sol elaborar amb cigrons, llenties, carn i verdures, i que es menja especialment durant el ramadà.
  • ca  harissa, n f
  • es  harisa
  • es  harissa
  • fr  harissa
  • en  harissa

Definició
Salsa espessa i picant que es prepara amb bitxo, oli, all i herbes aromàtiques, i que s'utilitza especialment com a condiment per al cuscús, típica del nord d'Àfrica i del Pròxim Orient.
  • ca  hummus, n m
  • es  hummus
  • es  humus
  • fr  hommos
  • fr  hoummos
  • en  hoummos
  • en  hummus
  • en  humus

Definició
Puré de cigrons que se sol condimentar amb llimona, tahina, alls, oli d'oliva i julivert, típic del Pròxim Orient.