Back to top

Gastronomia del Pròxim Orient

Presentació
  • ca  falàfel, n m
  • es  falafel
  • es  felafel
  • fr  falafel
  • fr  felafel
  • en  falafal
  • en  falafel
  • en  felafel

Definició
Pilota de forma aplanada i molt especiada que s'elabora amb pasta de cigrons, típica del Pròxim Orient.

Nota

  • Per extensió, entrepà que se'n fa, generalment amb pa de pita.
  • ca  fatuix, n m
  • es  fattush
  • es  fatush
  • fr  fatouche
  • fr  fattouche
  • en  fatoush
  • en  fattoush

Definició
Amanida elaborada amb hortalisses fresques, generalment tomàquet, enciam, cogombre i ceba, i amb trossos de pa de pita torrats o fregits, que es condimenta amb oli d'oliva, suc de llimona o vinagre, menta i julivert, típica del Pròxim Orient.