Back to top

Formatges

Presentació
abraçallar abraçallar

Indústria > Indústria alimentària

  • ca  abraçallar, v tr

Indústria > Indústria alimentària

Definició
Premsar el pa de formatge per mitjà de la braçalladora.
appenzell [de] appenzell [de]

Alimentació > Llet i derivats

  • ca  appenzell [de], n m
  • es  appenzell
  • fr  appenzell
  • en  Appenzell

Alimentació > Llet i derivats

Definició
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma i cuita, amb gust afruitat, originari del cantó suís d'Appenzell.
asiago [it] asiago [it]

Alimentació > Llet i derivats

  • ca  asiago [it], n m
  • es  asiago
  • fr  asiago
  • it  asiago
  • en  Asiago

Alimentació > Llet i derivats

Definició
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta ferma semicuita i maduració mitjana, que se sol presentar en peces grosses, originari de la ciutat italiana d'Asiago.
assecador de formatges assecador de formatges

Utillatge de cuina

  • ca  assecador de formatges, n m
  • es  secador de queso
  • es  secador de quesos
  • fr  séchoir à fromage

Utillatge de cuina

Definició
Planxa quadrangular de ferro col·locada sobre dos travessers sostinguts per unes nanses o cadenes, que serveix per a fumar i assecar els formatges i protegir-los dels rosegadors.