Back to top

Diccionari de procediments culinaris

Presentació
racionar racionar

Acabament dels productes > Operacions finals

  • ca  racionar, v tr
  • es  racionar
  • fr  rationner

Acabament dels productes > Operacions finals

Definició
Dividir una vianda en porcions abans de servir-la.
ratllar ratllar

Tractament dels productes > Trossejament

  • ca  ratllar, v tr
  • es  rallar
  • fr  chapeler
  • fr  râper
  • en  grate, to

Tractament dels productes > Trossejament

Definició
Reduir pa, formatge, etc. a trossets menuts passant-hi un objecte de superfície rasposa o una ratlladora.
reblanir reblanir

Tractament dels productes > Preparació

  • ca  estovar, v tr
  • ca  reblanir, v tr
  • es  ablandar
  • es  reblandecer
  • fr  amollir
  • fr  ramollir
  • en  soften, to

Tractament dels productes > Preparació

Definició
Fer tornar tou o més tou un aliment, generalment remullant-lo.
  • ca  recoure, v tr
  • es  recocer
  • fr  recuire

Cocció > Bulls

Definició
Tornar a coure un aliment.
recoure recoure

Alteració dels productes

  • ca  recoure, v tr
  • es  recocer
  • fr  recuire
  • en  overcook, to

Alteració dels productes

Definició
Coure un aliment amb excés.
recremar recremar

Alteració dels productes

  • ca  recremar, v tr
  • es  requemar
  • fr  brûler

Alteració dels productes

Definició
Torrar un aliment amb excés.
rectificar rectificar

Acabament dels productes > Operacions finals

  • ca  rectificar, v tr
  • es  rectificar
  • fr  rectifier

Acabament dels productes > Operacions finals

Definició
Posar a punt un menjar després d'haver-lo tastat, amanint-lo o modificant-ne la consistència.
  • ca  reducció, n f
  • es  reducción
  • fr  réduction
  • en  reduction

Cocció > Bulls

Definició
Acció i efecte de reduir.
  • ca  reduir, v tr
  • es  reducir
  • fr  réduire
  • en  reduce, to

Cocció > Bulls

Definició
Disminuir el volum d'una salsa, d'un suc, etc., mantenint-lo en ebullició, a fi de fer-lo més saborós per concentració.
refrescar refrescar

Cocció > Intervenció durant la cocció

  • ca  refrescar, v tr
  • es  refrescar
  • fr  rafraîchir
  • en  refresh, to

Cocció > Intervenció durant la cocció

Definició
Posar en aigua freda un aliment acabat de coure o de blanquejar a fi que es refredi ràpidament.